Search
  • AdventureLand

Koronaåret 2020

Det ble bråstopp. Det er tungt å sitte å se på hvordan egen bedrift, og andre bedrifter, nå sliter. Avbestillinger fra Kina begynte å komme inn allerede i januar, og siden har det bare økt på. Siste gjester var i begynnelsen av mars, og de som ble satt i karantene her fra 12 mars. Nå kommer det nye avbestillinger inn daglig. Helikopter turister fra Sverige, som skulle vært ute med Gunnars Fiskelykke, i april faller ut. Kun røde tall. Og dessverre ser det ikke ut som at vi vil få opp noe volum i hele 2020. Det kommer ikke til å bli nok reisende fra Norge til å dekke opp det inntektstapet fra utenlandske turister vi nå ser. Dette tapet vil strekke seg utover hele året og fram mot sommer 2021. Det kommer til å bli konkurser i bransjen, og en god del overnattingsbedrifter vil måtte stenge sine dører.

Vi skal prøve å holde det gående så lenge som mulig, og vi søker andre inntektsmulighet og inntektskilder.

Vi skal utvide med flere leiebiler. Vi skal prøve å få mer utleie på sykler og el-sykel. Flere guidede turer til havs og fjells, med fiskestang og telt. Vi vil også ta på oss flere oppdrag med varebilen. Og selvsagt håper vi jo at vår hoved inntektskilde, utleie av rom, tar seg noe opp.

Vi har jo gode samarbeidspartnere og de forholdene vil vi pleie så godt det lar seg gjøre. Vi er positive til at Norge, Lødingen og vi selv skal stå han av. Handler vi lokalt, og støtter opp om de få bedrifter vi har her i Lødingen, kan hverdagen blir enklere utover høsten.

De siste årene har det vært en gryende optimisme i Lødingen. Optimisme blant næringsdrivende og "folk flest". Dette ser vi veldig tydelig i oppblomstringen av små aktører, nye drivere og ikke minst i FB gruppa Ja Til Lødingen. Turist tilstrømningen har økt betraktelig. Lødingen er en topp plass å bo på, når det gjelder nærheten til natur og friluftsliv, mennesker og organisasjonsliv. Vår ordfører med sin krisestab har vist handlekraft og mot når det sto på som verst. All ære. Frivilligsentralen har virkelig levert. Menneskene i Lødingen har stilt opp for hverandre. Sammen er vi sterke. Sammen skal vi kunne klare dette.

I løpet av våren vil både AdventureLand og Gunnars Fiskelykke vises i sentrum. Vi har tenkt å ha "pop up" båling, med mulighet for å få seg en kopp kaffe, og grille en pølse. Gode samtaler.

God helg og god vår til alle Lødingen patrioter569 views0 comments

Recent Posts

See All

2021

AdventureLand
Rådhusvegen 9
N-8410 Lødingen  
Phone: +47 90 72 30 64   
e-mail: booking@adventureland.no

The reception is open from 10am to 10pm from May to October every day of the week.
The rest of the year the reception will be open after inquiries by phone or mail

2020 © Kopirett - AdventureLand Lødingen